examen

Dosarele de autorizare ale solicitanţilor cetăţeni români sau cetăţeni al unui stat membru al U.E. sau al S.E.E, întocmite conform prevederilor art. 16 din Procedura de autorizare a diriginţilor de şantier aprobată prin Ordinul ministrului dezvoltării regionale şi turismului nr. 1496/2011, cu modificările şi completările ulterioare se vor transmite la ISC, prin serviciul poştal, electronic sau prin intermediul PCU electronic de la data la care acesta devine funcţional. Solicitanţii vor preciza centrul de examinare unde doresc să susţină examenul/examenele de autorizare
Termenul - limită de depunere a dosarelor este cu 30 zile înainte de data fixată pentru începerea sesiunii de examene.
În cazul dosarelor incomplete, comisia de autorizare solicită în scris, în termen de 7 zile de la data înregistrării dosarului, completări şi clarificări. Termenul maxim de depunere a completărilor şi clarificărilor este de 5 zile de la data primirii comunicării privind solicitările de completare.
Comunicarea domeniului/ domeniilor/ subdomeniului/ subdomeniilor pentru care solicitantul este admis să participe la examenul de autorizare se face în termen de cel mult 15 zile de la data depunerii dosarului sau a completărilor solicitate. "
       Dovada achitării taxei de autorizare se va face cu cel puţin 10 zile înainte de data începerii sesiunii de examinare. Depunerea ulterioară atrage după sine respingerea dosarului.
Cu cel puţin 5 zile înainte de perioada stabilită pentru desfăşurarea sesiunii de examinare pe pagina de internet a ISC se publică listele candidaţilor şi domeniile/subdomeniile acceptate. Listele precizeaza pentru fiecare solicitant centrul de examinare în care urmează să susţină examenul de autorizare.     
Sesiunea de examinare se va desfăşura după un program aprobat de secretarul general al ISC şi se va publica pe pagina de internet a ISC cu cel puţin 5 zile înainte de începerea sesiunii de examinare.
În data şi la ora programată, candidaţii sunt acceptati în sălile de examen pe baza actului de identitate şi a semnării proceselor verbale de participare.
Nu este permisă intrarea candidaţilor în sala de examinare, după ora programată de începere a examenului.
Examenul va consta într-o probă scrisă - chestionar tip grilă şi un studiu de caz, durata alocată fiind de 3 ore.
       Candidatul care nu poate participa la examenul de autorizare la care a fost acceptat, poate solicita ISC, în scris, cel mai târziu cu 5 zile înaintea datei de desfăşurare a examenului:
a) reprogramarea participării la examenul de autorizare în următoarea sesiune de examinare organizată de I.S.C;
b) retragerea cererii de autorizare.
Sumele reprezentând taxa de autorizare nu se restituie în următoarele cazuri:
       a) candidatul absentează nejustificat la examenul la care a fost acceptat să participe;
       b) candidatul nu promovează examenul.
Dacă din motive independente de voinţa candidatului acceptat pentru susţinerea examenului (deces în familie, internare în spital, altele de această natură) survenite în timpul sesiunii de examinare, acesta nu s-a putut prezenta, dosarul şi taxa de autorizare îşi păstrează valabilitatea şi dau dreptul candidatului să participe la următoarea sesiune de autorizare, cu condiţia completării dosarului cu actul doveditor al situaţiei care a determinat neprezentarea la examen.

Comentarii

Postări populare