SFATURI ....

Va sugerez sa stiti dinainte de vreti sa construiti : ma refer la forma, dimensiuni, compartimentari, functiune, etc.
In urma unui proiect, care de multe ori nu ajunge sa il vedeti in forma finala!!!!!, se emite o autorizatie de construire si un proiect vizat spre neschimbare de Primarie. Asta inseamna ca aceste planse trebuie respectate intocmai! De obicei va dati seama ca vreti unele modificari cand deja este prea tarziu. Asta nu inseamna ca numai puteti face modificari dupa ce aveti autorizatia.....insa de cele mai multe ori, modificarile necesita o noua autorizatie de construire.Asta inseamna pierdere de timp, dar este obligatoriu sa aveti o relatie buna cu arhitectul si proiectantul.
Insa un sfat: nu uitati ca proiectantul va trebui sa mai faca cateva vizite in santier; ar trebui sa aveti o intelegere in acest sens, pentru urmarire si semnaturi.
Alt sfat: nu dati niciodata bani in avans constructorului; este bine sa aveti de fiecare data controlul, mai ales stipulate printr-un contract exact; cred ca asta este un sfat pentru toate cazurile, nu numai in constructii. Pacat insa ca nu ma ascult si eu.  :)))
Succes si cred ca am raspuns la multe intrebari.
For english press 2.
Papa

Comentarii

  1. Exista o baza de date de unde pot sa-mi aleg un proiect pentru o casa de 150mp si sa ma coste mai putin? Daca da, acel proiect mai trebuie sa aiba semnatura/stampila uni arhitect?

    RăspundețiȘtergere
  2. nu stiu sa existe o astfel de baza.
    Ce pot sa iti spun sigur sunt urmatoarele:
    -proiectul de arhitectura (!!!!) poti sa-l alegi dintr-o ''baza'', insa nu stiu cum stai cu dreptul de autor
    -restul proiectului, si ma refer in special la rezistenta, trebuie sa tina cont de natura terenului, incercari luate in calcul, zona seismica, etc. Deci cu siguranta nu ai cum sa copiezi un proiect de rezistenta. Ca exemplu iti pot da: de ce sa porti masura 45 cand porti 41??
    -proiectele indiferent de speciaitate, trebuie semnate de verificatori de proiecte, seful de proiect si proiectantul de specialitate (rezistenta, instalati sanitare, termice, ventilatie, etc)

    SPER CA AM FOST DE FOLOS!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare